Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на бутало на Aprillia RX 125 `97

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на бутало на Aprillia RX 125 `97

Здравейте, колеги!

Реших, че е време старото конче да бъде постегнато, за да могат младите да го яздят без проблеми още няколко години. Проблемът е, че никога не съм правил какъвто и да било ремонт по двигателя на мотора и макар, че съм пипал по доста други двигатели, има някои неща, които искам да съгласувам с вас.

Първо, моторът е Aprillia RX 125 97-ма година, а двигателят доколкото знам е Rotax 122. Буталото на мотора не е сменяно от поне 2012-та год., когато го купих, внос от Италия. Въпреки, че според баща ми, щом си върви му няма нищо, все пак съм решен да извърша посочения ремонт и поне да отворя и да видя какво е положението в цилиндъра. Преди моторът си палеше от 2-ро, 3-то ритане няма зиме, няма лете, но вече не е така. В момента съм в чужбина и мога да поръчам части, но имам няколко въпроса.

1. В много от сайтовете предлаганите бутала са за Aprillia RS 125, но пък посоченият двигател пак е същия, та има ли разлика дали ще поръчам за RS, или за RX?

2. Какъв размер трябва да е буталото? Това, което намирам са комплекти с размери 53.95mm или 53.97mm. Има и oversized, но моят цилиндър е без риза. Как мога да разбера, кое точно бутало да взема.

3. Трябва ли да сменя и лагера на биелата, тъй като не е включен в комплекта и трябва да се поръча отделно.

Ще се радвам да получа някакво разяснение, за да не объркам нещата. Благодаря предварително!

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X